Autor |
Propozycje |
*eXe^ Super Administrator
|
Dodane dnia 18-08-2015 19:02 |
|
|
Macie jakieś propozycje dotyczące zmian, ulepszeń w klanie? Piszcie śmiało, dyskusja najlepszą drogą do osiągnięcia celu.
@UP: Ma ktoś propozycję na nową ankietę?
Edytowane przez eXe^ dnia 23-08-2015 17:39 |
|
Autor |
RE: Propozycje |
~Piterus Użytkownik
|
Dodane dnia 23-08-2015 18:48 |
|
|
Primera Division zaczyna sezon - dawaj Real vs Barca!
A co do propozycji miałem kiedyś w głowie cały projekt, ale za dużo pisać i nie wiem czy by chętni byli. |
|
Autor |
*Larry Super Administrator
|
Dodane dnia 23-08-2015 18:59 |
|
|
Wszelkie propozycje proszę przedstawiać, w miarę możliwości zarząd spróbuje je zrealizować. Jesteśmy otwarci na wszelakie pomysły, więc proszę się nie krępować.
Szef Wszystkich Szefów |
|
Autor |
|
Dodane dnia 29-08-2015 09:59 |
|
|
1) Spotkanie Klanowe #7 VC-MP
Kiedyś rozkminiłem, że fajnie by było takie jedno spotkanie rozegrać na wersji 0.3 . Osobiście chciałby by to spotkanie wrześniowe właśnie było takim powrotem do 'oldschool'u'. Do tego dołożyć można wynik ankiety z którego wyraźnie wynika, że większość woli 0.3, więc chyba raz na jakiś czas warto i tam się spotkać i ponapierdalać się... klasycznie.
Props czy hejt?
2) Opis członków klanu
Nie chodzi mi o opis taki jak był ostatnimi czasy wprowadzony przez Pita na Moro czy chociażby podjebany potem na PS.
Członek sam opisuje swoją przeszłość w VC-MP, czy też LU (innych mp), swoją historię, poprzednie klany, co tam nawyprawiał itp.
Myślę, że sporo osób mogło by napisać fajne teksty z tego, a opisując własne wydarzenia w VC-MP, czy też LU można by ich bliżej poznać.
Potem te opisy wylądowały by w odpowiednim dziale (np: O sobie) ówcześnie wysłane mi np na PW w takiej formie jak mają one zostać dodane.
Dodam, że dawno temu coś podobnego miało AoD, oraz starsza wersja moro (chyba nawet Larry tym zarządzał wtedy ).
Props czy hejt?
3) Kanał IRC
Jakiś kanalik IRC dla klanu, bądź też dla serwera LU-DM, VC-DM...
Nie wiem czy warto, ale roboty z tym dużo nie ma, a na taką ilość osób może by się znalazło kilku z którymi można by było pogawędzić.
Poza tym można w ten sposób prowadzić dialog z osobami z poza klanu.
Props czy hejt?
|
|
Autor |
~Piterus Użytkownik
|
Dodane dnia 29-08-2015 10:13 |
|
|
1. Popieram.
2. Popieram (tylko trzeba być przygotowany, że i tak większość nie napisze).
3.Co do Irca - bardziej widziałbym to jako kanał serwerów niż klanu, tyle, że ja nie jestem w tych sprawach szczególnie biegły żeby to zrobić. Zaraz przydałoby się echo i tak dalej... No i oczywiście trzeba zrobić na lunecie.
Edytowane przez Piterus dnia 29-08-2015 10:15 |
|
Autor |
*Genesis Użytkownik
|
Dodane dnia 29-08-2015 12:37 |
|
|
1) Brak zdania
2) Props
3) Hejt. TS nie wypalił, nie widzę szansy dla klanu z tym, nie ma tu tyle osób do gawędzenia jak się wydawałoby. |
|
Autor |
~Piterus Użytkownik
|
Dodane dnia 29-08-2015 13:32 |
|
|
IRC byłby raczej głównie formą reklamy serwera za granicą. TS3 miał to do siebie, że nie wszyscy lubią mówić zamiast pisać. |
|
Autor |
|
Dodane dnia 29-08-2015 13:41 |
|
|
IRC byłby raczej głównie formą reklamy serwera za granicą. TS3 miał to do siebie, że nie wszyscy lubią mówić zamiast pisać.
Ogólnie uważam, że jeśli dało by radę (jest taka możliwość, ale podobno rww tego nie potrafi) połączyć serwer LU-DM i VC-DM i podpiąć je pod IRC'a to jest to fajna sprawa. Jest wgląd do tego co dzieje się na serwie, dodatkowo możesz prowadzić dyskusję z graczami grającymi na serwie, gdy ty siedzisz sobie na necie i coś np ogarniasz.
2. Popieram (tylko trzeba być przygotowany, że i tak większość nie napisze).
Wziąłem to pod uwagę (norma). Jednak jak już pisałem nie jedna osoba mogłaby napisać coś takiego i z pewnością fajnie by się takie coś czytało. Można by do tego dodać jakieś screeny np z danych etapów gry w VC-MP (głównie o tym MP piszę bo LU nigdy żadnej społeczności nie miało, oraz o VC-MP jako fundamentalnej dywizji).
|
|
Autor |
~rwwpl Użytkownik
|
Dodane dnia 29-08-2015 14:21 |
|
|
Ogólnie uważam, że jeśli dało by radę (jest taka możliwość, ale podobno rww tego nie potrafi) połączyć serwer LU-DM i VC-DM i podpiąć je pod IRC'a to jest to fajna sprawa. Jest wgląd do tego co dzieje się na serwie, dodatkowo możesz prowadzić dyskusję z graczami grającymi na serwie, gdy ty siedzisz sobie na necie i coś np ogarniasz.
Musiałbym popisać z odpowiednimi osobami, o irc mam taka wiedzę jak Piterus o skryptowaniu.
|
|
Autor |
*Larry Super Administrator
|
Dodane dnia 29-08-2015 17:28 |
|
|
Jestem jak najbardziej za tymi trzema propozycjami. co do opisu członków, to się zgadza, pomysł był mój i powstał z mojej inicjatywy kiedyś w MORO, w DS w latach 2009-2010 też to było, więc myśle, że można spróbować. Z TS nie wypaliło, tak jak podejrzewałem, choć może z IRC może być lepiej. Ze wszystkim można spróbować, nic na tym nie stracimy i jest na to moja zgoda. Pozdrawiam!
Szef Wszystkich Szefów |
|
Autor |
~rwwpl Użytkownik
|
Dodane dnia 10-09-2015 18:21 |
|
|
I jak, planujecie wprowadzic irc dla klanu?
|
|
Autor |
|
Dodane dnia 10-09-2015 18:29 |
|
|
I jak, planujecie wprowadzic irc dla klanu?
Nie, gdyż klanowicze nie wyrażają chęci korzystania z tego, a jak ma go użytkować 3 osoby to nie ma sensu.
|
|
Autor |
~rwwpl Użytkownik
|
Dodane dnia 12-09-2015 13:22 |
|
|
Uważam, że należy zmienić daty spotkań. Piątek nie jest dobrym dniem. Dlaczego?
Nie wiem jak to u was jest, ja w piątek i sobotę najczęściej wychodzę na dwór, ponieważ w tygodniu po szkole ciężko jest się złapać, tym bardziej że każdy chodzi w innym miejscu Warszawy. Reakcja jest prostą, wychodzę i wracam o 23:00, albo następnego dnia, kiedy już dawno jest po spotkaniu. Wydaje mi się że nie jest to tylko mój problem. Po prostu piątek nie jest dla mnie dniem, do siedzenia na kompie. Proponuje każdy inny dzień niż piątek i sobotę. W tygodniu normalnym trzeba wracać do domu wcześniej, aby się wyspać i wstać o tej 6:30 = obecność wieczorem.
Edytowane przez rwwpl dnia 12-09-2015 13:23 |
|
Autor |
*Genesis Użytkownik
|
Dodane dnia 12-09-2015 13:32 |
|
|
Z jednej strony tak, z drugiej strony przecież sami klanowicze zadecydowali poprzez ankietę kiedy mają być spotkania. Daty zostały podporządkowane większości głosów. |
|
Autor |
|
Dodane dnia 12-09-2015 14:55 |
|
|
@Rww: Mi osobiście też nie pasuje piątek, ale jestem się w stanie dostosować. Niestety nie da się dogodzić każdemu. Gdybyśmy organizowali spotkania względem tego kiedy, komu pasuje to 1 spotkanie klanowe trzeba by było dzielić na 5 dni w tygodniu (...).
Według ankiety z końcówki maja gdzie do wyboru były 2 opcje spotkań klanowych:
1) piątek wieczór,
2) niedziela wieczór.
5 osób opowiedziało się za 1 opcją, jedna z drugą, a kolejnym 5 osobom obie opcje pasowały tak samo.
Niestety ustrój demokratyczny, może kiedyś zrobi się ankietę (Czy jesteś za zmianą dnia spotkań klanowych na niedzielę?) bo kilka miesięcy minęło od tej ostatniej, ale nie liczyłbym na pozytywny wynik w tym wypadku - dla Ciebie.
|
|
Autor |
*Fox Użytkownik
|
Dodane dnia 12-09-2015 18:10 |
|
|
Mam jedną dość walniętą propozycję:
Spotkania klanowe w GTA SA robić czasem na MTA SA, ponieważ tam jest równie fajna rozrywka (Powodzie, Zombie, Wszystkie zabawy z SAMPa pod ręką, wystarczy kilka kliknięć w panelu admina, Nawet przechodnie są xd)
W razie (Cudem) wzięcia pod uwagę tego pomysłu mogę w wolnej chwili dać pliki serwerowe z wgranymi już skryptami wymienionymi wyżej.
Edytowane przez Fox dnia 12-09-2015 18:10 |
|
Autor |
|
Dodane dnia 12-09-2015 18:20 |
|
|
@Fox: Myślę, że może kiedyś (powtarzam kiedyś) można coś takiego zorganizować. Taka mała odskocznia jak w przypadku VC-MP na zero-trójce. Ale to pewnie dopiero gdzieś około 3-4 spotkania w SA-MP, a już na pewno po turnieju klanowym w tejże dywizji .
Pozdro.
|
|
Autor |
~rwwpl Użytkownik
|
Dodane dnia 12-09-2015 21:41 |
|
|
eXe^ napisał/a:
@Rww: Mi osobiście też nie pasuje piątek, ale jestem się w stanie dostosować. Niestety nie da się dogodzić każdemu. Gdybyśmy organizowali spotkania względem tego kiedy, komu pasuje to 1 spotkanie klanowe trzeba by było dzielić na 5 dni w tygodniu (...).
Według ankiety z końcówki maja gdzie do wyboru były 2 opcje spotkań klanowych:
1) piątek wieczór,
2) niedziela wieczór.
5 osób opowiedziało się za 1 opcją, jedna z drugą, a kolejnym 5 osobom obie opcje pasowały tak samo.
Niestety ustrój demokratyczny, może kiedyś zrobi się ankietę (Czy jesteś za zmianą dnia spotkań klanowych na niedzielę?) bo kilka miesięcy minęło od tej ostatniej, ale nie liczyłbym na pozytywny wynik w tym wypadku - dla Ciebie.
Skoro tak, to nie wymagajcie odemnie obecności na spotkaniach. Bo często po prostu nie mogę, przecież sobie nie wyczaruje laptopa/komputera w autobusie/na ulicy czy gdziekolwiek po za domem. Z resztą nie proponowałem niedzieli, tylko jakikolwiek inny dzień, byle nie piątek i sobota. To jest tylko taka propozycja odemnie, żeby nie było, że wam np. rozkazuje zmiany. Liczę na tą ankietę ponownie.
Edytowane przez rwwpl dnia 12-09-2015 21:44 |
|
Autor |
*Fox Użytkownik
|
Dodane dnia 13-09-2015 09:34 |
|
|
W niedziele wieczorem z kolei ja miałbym trudności |
|
Autor |
|
Dodane dnia 13-09-2015 10:09 |
|
|
W niedziele wieczorem z kolei ja miałbym trudności
Już pisałem o tym, że każdemu nie dogodzi. Na koniec miesiąca na zebraniu zarządu to przedyskutujemy tą kwestię, nad możliwością ankiety (miejcie na uwadze, że jedyne 2 możliwości to piątek i niedziela).
Wtedy to klanowicze wybiorą, a póki co (ten miesiąc) zostaje jak zostaje.
|
|