Autor |
[SAMP] Q&A |
*Genesis Użytkownik
|
Dodane dnia 07-08-2015 21:31 |
|
|
W tym temacie możecie zadawać pytania względem serwera klanowego na SA-MP'ie. |
|
Autor |
RE: [SAMP] Q&A |
*eXe^ Super Administrator
|
Dodane dnia 07-08-2015 22:00 |
|
|
Może w pierwszej kolejności sam napisz coś o nim. Co tam jest na ten moment i co planujesz dodać + ewentualnie aktualizuj topic dodając progress serwera (jeśli coś dodajesz).
Ja nie mam pytań na ten moment .
|
|
Autor |
*Genesis Użytkownik
|
Dodane dnia 08-08-2015 01:01 |
|
|
Co do postępu, to jakoś później postaram się coś dodać, natomiast zamiast tego mogę sprezentować infografikę dotyczącą najnowszych rzeczy na serwerze.
|
|
Autor |
~rwwpl Użytkownik
|
Dodane dnia 08-08-2015 12:36 |
|
|
Kurwa, jaki grafik. Pani od zawodowych by piątkę wstawiła.
Jak będzie z rangami/levelami/poziomem administratora czy jak to sobie nazwałeś.
|
|
Autor |
*Genesis Użytkownik
|
Dodane dnia 08-08-2015 15:22 |
|
|
W pliku odpowiedzialnym za dane gracza istnieje zmienna odpowiadająca za poziom administratora. Można ją swobodnie ustawiać, pomiędzy 0 (Graczem), 1 (Moderatorem), 2(Administratorem) oraz 3(Właścicielem). Część ważniejszych komend opiera się właśnie na tej zmiennej sprawdzając przed wykonaniem działania, czy gracz posiada w zapisie 0, 1, 2 czy też 3. Tak wygląda to za kulisami. Natomiast od strony serwera, gracz inny niż standardowy posiada symbol przed nickiem, który oznacza jego poziom, odpowiednio: [M], [A] i [HA]. Osoby o randze wyższej niż gracz mają naturalnie dodatkowe przywileje. |
|
Autor |
~Piterus Użytkownik
|
Dodane dnia 08-08-2015 15:33 |
|
|
Jak będzie z rangami/levelami/poziomem administratora czy jak to sobie nazwałeś.
Wątpię by Rww chodziło tu o czystą teorie. Pyta pewnie raczej czy będzie mieć adma lub ewentualnie skład staffu.
|
|
Autor |
*Genesis Użytkownik
|
Dodane dnia 08-08-2015 15:45 |
|
|
Prawa do administratora teraz posiadają bodaj wszyscy testerzy, skład absolutnie jest nieznany, myślę, że za jakieś 2, 3 tygodnie to się wyklaruje. Na pewno widzę w składzie administracji eXe oraz Jarząba jako moderatora, ponieważ jako jedyny spośród zainteresowanych stara się zapracować na swoją rangę.
Edytowane przez Genesis dnia 08-08-2015 15:45 |
|