Od pewnego (długiego) czasu nie mogę się uporać z pewnym problemem, który wyskakuje zawsze podczas instalowania oprogramowania MS Office Pro Plus 2010.
Według Google błąd ten jest spowodowany tym, że na kompie są jakieś pozostałości w/w programu.
-> Zrobiłem skany m.in CCleanerem, ADW Cleanerem i wieloma innymi programia czyszczącymi stare pliki, system, rejestr.
Nie pomogło.
Także na tej stronie jest kilka sposobów usunięcia 'ręcznego' pozostałości programu.
W celu obejścia tego problemu należy usunąć plik Rgstrtn.lck.
Niestety ja na swoim kompie takowego pliku nie posiadam.
Inny sposób wg tej strony to naprawa tego jakimś MicrosoftFixit - nie pomogło.
Z innych źródeł w Google na innej stronie znalazłem że to wina Net Frameworka.
Więc kombinowałem z tym (kiedyś) sporo. Od 'naprawiania programu' z panelu sterowania, poprzez instalacje innych wersji (starszych), bo najnowszą miałem -> brak efektu, błąd podczas instalacji jak wyskakiwał tak wyskakuje.
Jeszcze próbowałem programem Combo Fix bo w jednym temacie widziałem że komuś to pomogło - mi nie.
Inne informacje: * Instalka nie jest uszkodzona/zła -> tę samą instalkę używałem na wcześniejszej wersji systemu (Win 7 Ultimate) i działał.
* Próbowałem instalki z innych źródeł i także to samo (dodatkowo tym samym błędem kończy się próba instalacji MSOffice 2007 i 2013 w różnych wersjach).
* Dodatkowo podczas instalacji automatycznie wymuszone zostaje uruchamianie się Windows Update (usługi wyłączonej z services.msc). Niestety aktualizowanie u mnie na kompie nie działa za dobrze ponieważ wszystkie ściągnięte aktualizacje po ponownym uruchomieni kompa i instalowaniu są wycofywane i po aktualizacji jesteśmy w tym samym miejscu co przed a MS Office nadal nie chce się zainstalować.
Wina zasilacza z czarnej listy XD A tak serio, spróbuj ręcznie wyczyścić rejestr z wpisów Office, poszukaj samemu jakichś pozostałości i je wywal. Jak to nie pomoże to przywróć program z kopii zapasowej systemu, o ile masz
Wina zasilacza z czarnej listy XD A tak serio, spróbuj ręcznie wyczyścić rejestr z wpisów Office, poszukaj samemu jakichś pozostałości i je wywal. Jak to nie pomoże to przywróć program z kopii zapasowej systemu, o ile masz ;P
Po wyczyszczeniu rejestru przy pomocy programu, gdy szukałem pozostałości ręcznie już nie było żadnych składników programu.
A programu przywrócić z kopii zapasowej systemu nie mogę, bo on działał mi ostatnio przed formatem na Win 7 Ultimate (obecnie Win 7 Home Premium).
A tak w ogóle jestem przekonany że to na 95% wina aktualizacji systemu Windows 7 które nigdy w moim przypadku nie chcą się zainstalować.